Adres naszej strony internetowej to: https://parafiagorki.pl.

Operatorem Serwisu oraz Administratorem danych jest: Parafia Rzymskokatolicka pw. MB Wspomożycielki Wiernych w Górkach; Górki 74, 36-200 Brzozów

Kontakt

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Formularze kontaktowe

Dane (dobrowolnie wprowadzone) z formularzy kontaktowych wykorzystujemy tylko w celach kontaktu zwrotnego. Dane te nie są archiwizowane.

Ciasteczka

W celu umożliwienia użytkownikowi korzystania z naszej strony wykorzystujemy pliki cookies (tzw. ciasteczka), które zapisywane są na dysku komputera (w przeglądarce).

Wykorzystujemy je do:

• Dostosowania zawartości strony do urządzenia użytkownika – np. wyświetlenia na telefonach komórkowych wersji mobilnej strony, a na komputerach wersji desktop,

• Zbierania anonimowych statystyk na temat tego, w jaki sposób i z jaką częstotliwością użytkownicy korzystają z naszej strony internetowej.

• Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www

• W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

  1. Edge
  2. Internet Explorer
  3. Chrome
  4. Safari
  5. Firefox
  6. Opera
    Urządzenia mobilne:
  7. Android
  8. Safari (iOS)
  9. Windows Phone

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu wykorzystywane mogą być również przez współpracujące z operatorem Serwisu podmioty, w szczególności dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzibą w USA), Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA), Twitter (Twitter Inc. z siedzibą w USA).

Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Te witryny mogą zbierać informację o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem, jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Analiza statystyk

W naszej witrynie zainstalowane są skrypty umożliwiające monitorowanie ruchu i zbieranie anonimowych statystyk dotyczących przeglądanych treści.

Statystyki gromadzimy przy pomocy takich narzędzi jak:

Google Analytics
Operator stosuje analizę statystyczną ruchu na stronie, poprzez Google Analytics (Google Inc. z siedzibą w USA). Operator nie przekazuje do operatora tej usługi danych osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje. Usługa bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urządzeniu końcowym użytkownika. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

Z kim dzielimy się danymi

W niektórych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, jeśli będzie to niezbędne do wykonania zawartej z Tobą umowy lub do zrealizowania obowiązków ciążących na Administratorze. Dotyczy to takich grup odbiorców: firma hostingowa na zasadzie powierzenia

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do obsługi Serwisu.

Dane osobowe nie są przekazywane od krajów trzecich w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych. Oznacza to, że nie przesyłamy ich poza teren Unii Europejskiej.

Jakie masz prawa do swoich danych

Możesz zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych, które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

Okres przechowywania danych osobowych

Okres przechowywania danych osobowych zależy od podstawy prawnej przetwarzania, w związku z czym w szczególności dane będą przechowywane:

  • w przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie uzasadnionego interesu administratora – do momentu ustania ww. interesu lub do momentu wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania
  • w przypadku przetwarzania danych na podstawie zgody – do momentu wycofania zgody.

Informacje dodatkowe

Hosting

Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: cyberFolks.pl

Jak chronimy twoje dane?

Nasza witryna posiada certyfikat bezpieczeństwa SSL. Certyfikaty SSL są narzędziem zapewniającym ochronę witryn internetowych, a także gwarantem zachowania poufności danych przesyłanych drogą elektroniczną.

Istotnym elementem ochrony danych jest regularna aktualizacja wszelkiego oprogramowania, wykorzystywanego przez Operatora do przetwarzania danych osobowych, co w szczególności oznacza regularne aktualizacje komponentów programistycznych.

W celu ochrony danych regularnie wykonywane są kopie bezpieczeństwa.

Zmiany polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności przez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.


Inne

Dekret ogólny w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych w Kościele katolickim